LESLIE RICH & THE ROCKET SOUL CHOIR – KIDDER’S SON (EP)

Met zijn roots in het Ierse Belfast en na een eerste muzikale carrière met Britse bands vormde singer-songwriter Leslie Rich de formatie ‘The Rocket Soul Choir’ met bassist Jason Wahl (die begin 2018 vervangen werd door Atom Robinson) en drummer Pete Boulger. Met die band werden er in Ierland nog twee full-cd’s uitgebracht: debuutalbum “Geeklove” in 1999 en “The Written Lie” in 2001.

Eind 2004 emigreerde Leslie Rich naar Amerika om er in Minneapolis, Minnesota in bands als ‘Emily Ryder’, ‘A Little Of The Ready’ en de Keltische folkgroep ‘Hounds Of Finn’ verder te gaan. Met ‘The Rocket Soul Choir’ werd de ep “Kidder’s Son” in Amerika al in 2016 op de markt gebracht. Nu begint de band pas in Europa aan een tweede poging tot succes met die ep.

Er staan vijf nummers op dit minialbum, beginnend met de swingende rocksong "Blindly Moving Anyway”, gevolgd door de catchy titeltrack en single “Kidder’s Son” (zie video). Daarna brengen ze “Long Line Of Fools” dat met stevige drumbeats begint om dan over te gaan in een vlotte popsong. Onze voorkeurstrack op dit schijfje is echter de zachtjes kabellende ballad “Kind Of A Love Song” die met knap zangwerk, een leuke gitaarriff en melodieuze instrumentatie weet te bekoren. Ook slotnummer “Qualified” is catchy, van fijne instrumentatie voorzien en goed gezongen.

Of we nu nog snel nieuw werk van ‘Leslie Rich & The Rocket Soul Choir’ zullen mogen verwachten valt te betwijfelen. Als je weet dat deze vijf tracks tellende ep “Kidder’s Son” er niet minder dan 15 jaar na de vorige plaat is gekomen, dan lijkt een volgende release van nieuwe songs van deze band nog niet voor morgen te zijn.

(valsam)

 

Artiest info
Website  
 

CD Baby

Label: Loud Folk Records

video